You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Projekt Upplev Smaken av Nedre Dalälven
Biosfärområde Nedre Dalälven har påbörjat ett hållbart och långsiktigt arbete att stärka utvecklingen av lokal mat och dryck och dess aktörer. Projektet ”Upplev Smaken av Nedre Dalälven” är början på detta arbete. De övergripande målen är att stärka utvecklingen, öka utbudet av lokalproducerade råvaror och produkter hos restauranger, caféer, gårdsbutiker och saluhallar i området. Projekt är LAG-ägt, det vill säga att det drivs av Leader Nedre Dalälven.

Lyssna på projektledare Pia Rydberg Wallner när hon intervjuas om projektet i Radio P4.

Historiskt har organisationen jobbat mycket med besöksnäringen och den är väl utvecklad med många och bra besöksmål inom friluftsliv. Dagens turister ställer högre och högre krav kring upplevelser kopplat till deras resor och det blir viktigt för aktörer att utveckla även maten och drycken för att helhetsupplevelsen ska locka. Detta projekt som helhet och denna kampanj som aktivitet blir därför ett naturligt steg i utvecklingen för att stärka besöksmålen, restauranger och producenter av lokal mat och dryck i dess närhet.

Biosfärområde Nedre Dalälven vill få fler besökare och invånare att hitta till dess mat- och dryckesaktörer, handla mer lokala råvaror och få möjlighet att äta rätter med mer lokalproducerat. Att synliggöra områdets mat- och dryckesaktörer för både invånare och besökare är en viktig del i projektet. Genom att förbättra, stärka och öka relationerna mellan producenter som både odlar och förädlar, försäljningskanaler och restauranger vill Biosfärområde Nedre Dalälven skapa ett långsiktigt hållbart nätverk och samarbete dem emellan.

Läs om sommarens godaste kampanj - lokalt på tallriken!
Hitta några av Nedre Dalälvsområdets producenter, saluhallar, gårdsbutiker, restauranger och caféer!

För frågor om projektet kontakta:
Pia Rydberg Wallner
Telefon: 076 - 104 59 31
E-post: pia@nedredalalven.se
 
Inspirationsdag i Stora Skedvi, 30 januari 2024
Det blev en fantastisk dag och kväll hos Skedvi Bröd tisdagen den 30 januari! Då genomfördes vår Inspirationsdag för mat- och dryckesaktörer i Nedre Dalälven, ett arrangemang av Leader Nedre Dalälvens projekt Upplev smaken av Nedre Dalälven. Kökschefer, mejerister, konditorer, lantbrukare, charkuterister, senapsmakare, köttproducenter, jordgubbsodlare med flera från åtta av våra nio kommuner i biosfärområdet deltog, total runt 65 personer, så roligt! Läs mer här om inspirationsdagen här!

Läs artikel om Inspirationsdagen för mat- och dryckesaktörer hos Skedvi Bröd 30 januari.
Leader Nedre Dalälven
Projekt Upplev Smaken av Nedre Dalälven där även sommarens godaste kampanj - "Lokalt på tallriken!" ingår drivs av Leader Nedre Dalälven. Till Leader Nedre Dalälvens hemsida.